jueves, 15 de abril de 2010

Saloufest i Botellón.

Després de l'elevat consum d'alcohol d'ahir la nit, en celebrar un altre cop la victòria del Barça, me llevat pensant amb la ressaca típica d'alguns. Il·luminat per neurones intoxicades d'aquesta droga, vaig a intentar crear aquesta entrada que, per a la seva realització, he tingut que consultar moltes fonts i llegir moltes opinions - 3 o 4 articles penjats a internet i prou, ja que moltes coses ja les sé per haver-les viscut en pròpia mà-.
Un cop extretes les conclusions, crec que l'únic que he pogut treure en clar és que hi ha algunes diferències, importants, i també algunes similituds.
Començarem per veure les similituds d'aquests fets socials que es donen en aquesta societat civilitzada del segle XXI.



* Similituds:

- Està protagonitzat per jóvens de tots els sexes.
- Es beu, en abundància, alcohol de tot tipus.
- Pel mig, es deu consumir alguna que altra droga per aguantar més o per passar-ho millor.
- S'emborratxen quasi tots.
- Fan sorolls i molt escàndol amb les conseqüents molèsties. Els veïns, n'estan fins al collons.
- Hi ha algun que altre coma etílic.
- Es deu fer l'amor amb consentiment, i es deu follar aprofitant la fluixesa emocional i corporal que presenten els consumidors.
- A l'endemà, els equips de neteja tenen que treballa a escarada per poder deixar els espais tal com estaven abans.
- Aporta una mala imatge a la ciutat.



* Diferències:

- Saloufest, té eslògan, és una marca registrada -dic jo, no ho sé...-; "Botellón", no.


-  Alguns grups i individualistes "guiris" porten una disfressa; al "Botellón" no van disfressats el que fa perdre el seu encant festivalenc.
- Saloufest és una festa deportiva; el "Botellón" és una reunió multitudinària de jóvens amb el mateix interès comú: l'alcohol.
- Saloufest convoca uns 8.000 estudiants; "Botellón" pot convocar segons quina ciutat entre 20.000 a 25.000 estudiants, com és el cas de Granada.
- Saloufest és un viatge organitzat per companyies angleses que treuen el seu benefici econòmic; el "Botellón" està organitzat per jóvens que no els interessa lo econòmic i que són convocats per SMS o Internet.
- Saloufest deixa una important quantitat de diners als bars, hotels i altres locals i és una important font d'entrada de divisa; "Botellón" sols deixa diners als supers i licoreries que venen  productes alcohòlics.
- Salou, és una destinació turística; Madrid, Sevilla, o altres poblacions del "Botellón", no.
- Els anglesos poden anar despullats per l'hotel i la via pública; al "Botellón" no en va cap  de despullat.
- La concejal de "Medio Ambiente de Madrid", Ana Botella, demana sancions més estrictes contra el "Botellón". Ana Botella -casualitat la regidora que he triat pel seu nom- diu que l'educació és fonamental per a posar fi al "Botellón". I les seves paraules, les reprodueixo: "Ese niño que no tiene límites en su educación, en clase ni en casa, luego sale a la calle y pinta la fachada de un edificio artístico o un museo, y al día siguiente bebe hasta perder el conocimiento"(...)  
http://www.elpais.com/articulo/madrid/Botella/pide/sanciones/estrictas/botellon/elpepuespmad/20100414elpmad_10/Tes
En canvi, a Salou, segons Antena3: "Sin embargo, el ayuntamiento de Salou asegura que la fiesta tiene una finalidad deportiva pero lo cierto es que el alcohol es uno de los ingredientes imprescindibles para vivir experiencias tan subrrealistas como por ejemplo ver a los jóvenes correr desnudos alrededor del hotel". Per tant, els jóvens anglesos tenen una educació més acurada, no realitzen actes vandàlics com els "niños" espanyols, i viuen experiències surrealistes. 
http://www.antena3noticias.com/PortalA3N/sociedad/Saloufest-ofrece-los-estudiantes-ingleses-turismo-borrachera/10284102
- Al Saloufest, els jovens es tiren damunt els vehicles policials i són atropellats per així poder cobrar indemnització, peguen puntades als contenidors i buiden les papereres fent, de tot, una bonica festa; al "Botellón" els jóvens són "hostiats" quan el polític de torn mana la càrrega contra la joventut esbojarrada.
- El Saloufest, com activitat cultural universitària organitzada és realitzada i celebrada sense demanar cap permís i sabent que ningú s'oposarà ni la pararà; a Bilbao la realització del "Botellón" va ser impedida pels "mandamases" de Seguretat, utilitzant els cossos de policia.
http://www.20minutos.es/noticia/105589/0/macrobotellon/bilbao/policia/
- Els anglesos poden venir a celebrar el Saloufest a Espanya amb tota tranquilitat i segurs  de que encara els ho sobraran algunes lliures; els espanyols no poden anar a fer "Botellón" a Anglaterra perquè no tenen ni un euro a la butxaca per a gastar.
- I per últim, els saloufesteros anglesos, al seu país, Londresfest, Liverpoolfest o alguna altra població logotipada amb aquest nom, NO la farien; mentre que els "botelloneros" espanyols, sí que poden fer "Botellón" en altres ciutats espanyoles.

 

1 comentario:

  1. Ostres!!!!!!!! quin canvi de look al blog no???? Bé totalment d'acord amb aquesta comparació, la "Botella" demostra que és una gran consellera de medi ambient, com el seu home també va ser un gran president.......... Res més a dir simplement que visca la festa a Salou o on sigui i el sexe amb gran mesura, però tot civicament eh!!!!!!

    ResponderEliminar