viernes, 1 de octubre de 2010

La Botifarra de la Rahola al Parlament

Clickar per veure el vídeo facilitat per: e-Notícies.

Després de veure a la sra. Rahola com dedicava una "botifarra" al Parlament de Catalunya, el qual representa el poble Ebrenc, he decidit crear aquesta entrada i enviar una "Carta al Director" a molts diaris de tirada nacional per a què aquesta senyora s'enteri que, aquí, a les Terres de l'Ebre, som diferents en molts de sentits a la resta de ciutadans de Catalunya. Una diferència ben clara, pot ser, és que a molts els ho agradin els bous. Però també s'ha de dir que hi ha gent que NO li agraden. Ho trobo correcte i de dret. Però la veritat és que hi ha una gran majoria que sí, i s'ha de respectar pos és una de les nostres grans festes que tenim: el bou Capllaçat i l'Embolat.
Entrar en polèmiques sobre si en fam massa o no, si hi ha tortura o no, són qüestions que les deixo al pensament de cadascú -hi pot haver gent que es sent torturada simplement perquè el miren fixament als ulls- però el que està clar és que hi ha mitjos legals per a què si un bou o animal és maltractat perseguir al maltractador. 
Veig que ningú ha opinat sobre aquesta llei (Llei 22/03, de 4 de juliol, de Protecció dels Animals), ni han cregut adient fer-la més dura; per tant, el que es debat en sí és l'espectacle del "Correbous" i l "Embolat", un espectacle que només afecta a un sector reduït del poble català. 
Jo em pregunto: quants animals sofreixen tortura per la simple utilització de l'home com a diversió? Molts. 

Segons la llei 22/03, està prohibit:

 Mantenir-los en instal·lacions indegudes des del punt de vista higienicosanitari, de benestar i de seguretat de l'animal. 
Sotmetre'ls a treballs inadequats pel que fa a les característiques dels animals i a les condicions higienicosanitàries.

Sabeu quants animals estan vivint en espais reduïts i sense higiene? Sabeu quants animals estan treballat per a l'home?...
Bé, com no vull entrar en polèmiques, aquí vos passo el contingut de la carta:

Sra. Rahola, des de les Terres de l’Ebre NO volem tornar-te la “butifarra” que vas dedicar al Parlament en el programa “Els Matins”, en motiu dels correbous, simplement perquè som diferents. Aquí, som més persones. Tenim molta paciència. T’ho demostraré. Som diferents perquè quan fem el bou capllaçat ens unim en germanor, esmorzem junts, dinem i ens divertim. Això és la festa! Som diferents perquè quan volem veure un acte cultural que només es realitza a la capital catalana ens consta l’anada i la tornada uns 60 “eurets”, a part de l’entrada. Som diferents perquè l’autovia s’acaba a l’Hospitalet. Som diferents perquè compartim la poca aigua que tenim del nostre riu amb qui els ho fa falta i gasta més posant en perill el nostre arròs. Som diferents perquè tenim un hospital totalment saturat que abasteix 3 comarques i tenim que fer, el qui més, entre 100 kilòmetres l’anada i la tornada. Som diferents perquè hem de pagar el menjar de les mares que es queden amb el nadó ingressat a maternitat, cosa que no passa en altres hospitals públics. Som diferents perquè se’n va una empresa industrial i deixa molta gent a l’atur i en vol venir una altra que acabaria l’atur de les nostres terres i no hi ha cap ex polític com tu que diu res al nostre favor. Som diferents perquè la política no pot defensar els nostres interessos. Som diferents perquè hem acollit unes quantes nuclears, ens volen adjudicar un “Cementiri” i tenim un alt índex de malalts de càncer. Som diferents perquè a molts llocs no arriba la fibra òptica. Som diferents perquè tampoc arriba el senyal TDT a molts lloc. Som diferents perquè els Mossos encara no han completat el seu desplegament a les T.E. Som diferents perquè no som dels 7 milions, som la reserva. Sra. Rahola, preocupis de publicar això a un mig de comunicació també pagat pels qui som diferents.

1 comentario: