lunes, 24 de octubre de 2011

Crònica de les VI Jornades LLetres Ebrenques Amposta 2011.

Hi ha vàries coses, entre elles actes, que voldria destacar d'aquestes 6enes Jornades de les Lletres Ebrenques que es van celebrar durant aquesta setmana passada i que van tenir el seu zenit el dissabte 23 d'octubre. Per a mi, el principal fet a destacar, ha estat que no hem pogut comptar amb la presència de la Joana Serret, una persona carismàtica dintre d'aquest món i concretament a la biblioteca comarcal, la qual no va poder assistir per causes personals. Sense ella, no ha estat el mateix.
El primer acte a destacar i del qual, crec, s'ha de fer esment va ser l'actuació de Toni Subirana juntament amb Alfons Rojo que es va realitzar el dimecres aprofitant el començament de les jornades.
Del dijous, destacaria l'exposició que es va realitzar anomenada "Xeic! Paraules de l'Ebre. Paraules corrents, i no tant, que utilitzem en el nostre afer diari. 
Del divendres, l'homenatge que es va realitzar a Pep Soquet i al poeta local Juanito de Calatrava en un joc de paraules que van encantar i atreure a tot el públic present.
El dissabte, com sempre, els lectors van tenir l'oportunitat d'obtenir un exemplar de llibre signat pel mateix autor local, cosa que, com podreu veure, la Tere Bertran feia encantada.


A les 12 del migdia va ser lliurat el "XIV Premi de Teatre La Carrova" amb la posterior monogràfica sobre el teatre a Catalunya. Parrot i d'altres artistes coneguts de la població ens van fer viure en el record dels inicis del teatre a Amposta. Va ser enrequeridor degut a les seves històries i fotografies de l'època. 
Aquest dia tenia que estar marcat per les interpretacions. La primera representació va ser un quadre escènic de l'obra "Records de la nostra terra: la plantada" del mateix Pep Soquet
Aquí teniu una imatge:

Després de dinar al Gatsby -sempre quedem farts i mig somnolents de tant de menjar-, sobre les 17.30 h, tots els que ens trobàvem a la sala d'adults de la biblioteca vam ser sorpresos pel curtmetratge "Un cos a la biblioteca"  per a després de la seva visualització seguir amb la representació i desenllaç, per part dels protagonistes reals del curt, per a trobar a l'assassí de l'editor mort en el film. Insereixo el curt per a qui el vulgui gaudí. També una foto amb els protagonistes, pel mig del públic, realitzant una magnífica interpretació.

Un moment de l'escena.
Tots els protagonistes del curt.
Seguidament, es va iniciar la taula rodona sobre la novel.la negra, dirigida per Jordi Pijoan López "Negre i d'aquí. Gènere negre i territori" on va quedar clar que tenim una molt bona producció literària de gènere negre.

Taula de Gènere Negre que, moderada per Jordi Pijoan-López (pare del detectiu Espartac Garcés), comptava amb la presència de Ramon Usall (pare del detectiu  Rafel Rovira), Andrea Robles (pare(s) del detectiu Jordi Lleonard), Agustí Vehí (pare del sergent Jaume Planagumà i d'altres membres dels cossos de seguretat) i Fede Cortés 

La cloenda de les jornades va anar acompanyada d'un espectacle poètic musical a càrrec de "Goliardos", "Poemas, canciones y otros versos".

Així de contents vam quedar alguns dels assistents d'aquestes jornades!!!
La Tere Bertran, Marisé Ruiz i jo.
Fins a l'any que ve si tot va bé!!!

2 comentarios:

  1. Gràcies, Pere! Teresa Bertran

    ResponderEliminar
  2. Gràcies pel resum Pere.

    La taula rodona del "negre i d'aquí" ens va fer riure a tots els que erem allí. I la representació anterior als parlaments va ser fantàstica! Es nota la tradició teatral de les Terres de l'Ebre.

    Sílvia

    ResponderEliminar