sábado, 12 de febrero de 2011

Imatges guanyadores del World Press Photo.

Si ahir vos posava en aquest bloc imatges que incitaven a la risa, avui, per desgracia, vos posaré tres imatges extretes de l'agència EFE guardonadores amb el premi World Press Photo que inciten a tot lo contrari. 
Són imatges impactants, sobre tot la que ha guanyat el premi quedant-se en primer lloc, la de Bibi Aisha, una dona afganesa de 18 anys a qui van amputar el nas i les orelles per no obeir el seu marit.
La història de Bibi és la següent: Bibi Aisha, veïna de la província d'Oruzgan, va deixar el seu marit per maltractaments però un dirigent talibà va ordenar que se li apliqués la justícia per fer-ho i el seu marit li va tallar les orelles i el nas. La jove viu ara als Estats Units on li han reconstruït la cara.
Quina llàstima que una imatge com aquesta, la de la barbàrie produïda per un home contra una dona, sigui la guanyadora. 

Retrat de Bibi Aisha, una noia afganesa de 18 anys, obra de la periodista sud-africana Jodi Bieber, que ha guanyat el World Press Photo. EFE

Imatge de la cornada que va patir Julio Aparicio a Las Ventas el 21 de maig del 2010 amb què l'espanyol Gustavo Cuevas, de l'agència Efe, ha aconseguit el segon premi, en la categoria d'esport, del certamen World Press Photo. GUSTAVO CUEVAS | EFE

Imatge de Guillem Valle publicada al Quadern del Diumenge d'EL PERIÓDICO sobre les eleccions al Sudan distingida en els guardons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario