jueves, 17 de febrero de 2011

El Policia.

"Treballen festius, nits, nadals, amb perillositat i penositat, cobren poc. Sempre estan de festa, cobren massa.  Segur que es queden els diners de les denuncies. Et pago tants diners i deixem anar lo de la denuncia. Mira'ls, tot lo dia voltant. No sé on es foten, no se'ls veu. Què foten a n'aquesta cruïlla? Tindrien que estar més aquí. Què antipàtics són. Tot lo dia parlant. Denuncien massa. No foten cop, no denuncien gens. Aniré a per tu si em denuncies, no saps qui sóc. No arribeu als objectius. Heu denunciat massa i passeu de l'objectiu. Han agafat uns traficants de droga. Als que saben que passen droga no els fan res. La culpa és dels qui la venen. Jo, consumeixo i saps què: que no en venguin. Tindrien que endurir més les lleis. Que no en feu massa aplicant la llei? Hauríeu de pegar més. A mi no em toqueu o vos denunciaré. Han de ser més amables, més respectuosos, posar sempre bona cara. Què fills de puta sou. No teniu gens de gràcia. No vull ser un poli de merda. Se'n presenten 10 mil a les oposicions. Han passat una oposició i nou mesos a una escola. T'han regalat la plaça. Vaja, una noia policia. No teniu dones treballant en aquesta plantilla. Què t'has cregut qui ets tu perquè portes aquest uniforme? Han de fer més respecte. Més durs amb l'alcoholèmia. No passa res per veure un poc, jo controlo. Què professionals són. No tenen ni idea de la seva feina. Està massa gord i no agafarà cap lladre. Massa temps lliure, tot el dia al gimnàs. No sap parlar. Utilitza massa tecnicisme i no l'entenc. No són advocats. Coneixen moltes lleis. No són psicòlegs. Saben com mediar en un conflicte. No toqueu a cap ferit, no sou metges. No li han fet res al ferit.  Tenen poca formació. No perdre'm el temps i el diners formant-vos. Amb l'arma, són un perill, no tenen ni punteria. Enguany no han anat al club de tir a fer pràctiques. Han de jubilar-se més tard. Què fa aquest vell davant la discoteca? No tenen sentiments. He vist com s'emocionava al salvar-li la vida. Talla't els cabells. Van massa rapats. Porten ulleres de sol igual que els pinxos. Què passa quelcom que em mires tant? Tots els anys canvien de roba. Quina pinta, van amb roba vella, trencada i descolorida. Fan cafès al bar. Perquè no veniu al bar a fer cafè i així vos veuran per aquí. Estan dinant al restaurant. Treballant 12 hores en cap de setmana no poden anar a dinar a casa...". 

Nota: Una entrada inspirada en l'article de la revista L'Estel "Notes d'un vianant. L'Agent."del gran mestre poeta Josep Igual.

3 comentarios:

 1. Totalment d'acord Pere, tothom hauria de posar-se en la pell d'aquest personal que es desviu per la ciutadania, que han de suportar males nits atrapant delinqüents i els mals rotllos dels alcohòlics i també els casos de violència de gènere... no em digueu que això no es fort!!! per no nomenar que amb el torn de la nit no poden gaudir d'estar amb la família i els caps de setmana no poden gaudir dels seus fills perque ni els veuen.....crec que això i molt més és motiu per valorar les tasques diàries d'aquest personal..
  Maite G.

  ResponderEliminar
 2. Això no està pagat ni en diners i en res.....

  ResponderEliminar
 3. Totalment d'acord en tot lo que s'expresa sobre el perfil d'aquests funcionaris locals.

  Nota afegida: Aparquen als llocs prohibits perquè ells són més xulos que un gíngol per prendre's el cafè al bar del davant.

  ;)

  ResponderEliminar