viernes, 7 de mayo de 2010

Lo Jefe o la jefa. Un estereotip encasillat.


Ja tocava parlar d'ell. Avui i ara, en un dia tan especial com es el divendres la nit, crec que estic inspirat per a poder parlar d'un personatge carismàtic i que té tan de pes dintre de les nostres vides que val la pena no obviar-lo. On posa home també podem posar dona, es clar, ja que som una societat civilitzada que tan li fa que la dona també sigui cap o jefa i també per no ser tractat de racista aquest humil treballador. Bé, podem dir que és un personatge que per alguns pot ser catalogat dintre d'aquestes casilles:
- l'home més odiat / l'home més estimat.
- l'home que quan es mort tots s'alegren / l'home que quan es mort va molta gent al seu enterrament, i ploren de dolor al perdre'l.
- l'home més pesat / l'home més lleuger.
- L'amo / l'esclau.
- Un falç / lo més sincer.
- Un fill de puta / lo fill de la Verge Maria.
- l'home més cagat / l'home més collonut.
- l'home que ens traurà de les nostres caselles / l'home que ens influirà una calma espiritual al nostre cos que ens farà treballar relaxats.
- l'home que ens estafarà i que no ens pagarà i ens tindrà durant mesos sense cobrar i fent-mos treballar enganyats i gratis/ l'home que ens pagarà les mensualitats puntualment.
- l'home que ens vendrà la moto i ens farà pensar que podem pujar de grau / l'home que ens farà baixar fins l'infern fent-mos sentir com una merda.
-l'home que et dirà que allí tens la porta quan no t'interessin les seves exigències / l'home que t'oferirà que et quedis degut a la teva valia. 
- l'home que t'expulsarà de la casa quan quedis prenyada / l'home que entendrà que les dones i els homes que formen una família han de tenir fills.
- l'home que no voldrà cap dona o homosexual a l'empresa que ell dirigeix / l'home que no l'importarà formar una empresa amb diversitat sexual.
- l'home que només pensa amb ell / l'home que pensa amb tota l'organització.
- l'home que divideix / l'home que forma un equip.

Crec que tot això és mentida i que m'ha sortit aquesta entrada degut a la inspiració d'un pot de cervesa que he begut massa ràpid després d'un sopar lleuger, amb el conseqüent perill que això comporta per al raciocini i el fetge.
Crec que no poden existir aquests tipus de caps, jefes o amos -aquests últims són alguns que tenen l'empresa a nom d'ells. Encara existeixen- això és de temps passats. Ara, hem canviat perquè som més moderns i Franco va morir.

Vosaltres creieu que encara n'hi ha o vaig errat?

No hay comentarios:

Publicar un comentario